Vrijzinnige gemeenschap schenkt 10 000 euro aan TEJO

Beste journalisten en persfotografen,

Diverse vrijzinnige organisaties in de provincie zamelden in het kader van Music For Life samen 5865 euro in ten voordele TEJO – Therapeuten voor Jongeren via de verkoop van diverse artikelen (huisgemaakte choco, advocaat, wafels) en met de opbrengst van activiteiten waaronder een grote tweedehandskledingbeurs (de Warmste Closet Sale). Vrijwilligers en personeelsleden vanuit deze organisaties (huizenvandeMens, vrijzinnige ontmoetingscentra, vrijzinnige verenigen) zetten hier samen hun schouders onder. Het Willemsfonds opteerde om hun bier ‘Wijze Willem’ te verkopen ten behoeve van TEJO, dat bracht 4000 euro in het laatje. Het initiatief hiertoe ligt bij Willemsfonds Kortrijk.

TEJO is een organisatie die therapeutische begeleiding aanbiedt voor jongeren tussen 10 en 20 jaar - gratis, anoniem en laagdrempelig. Hiervoor zetten professionele therapeuten zich op vrijwillige basis in.

De gift is ten behoeve van de 5 TEJO-huizen in de provincie die je vindt in Kortrijk, Brugge, Ieper, Oostende en Roeselare. Maandag 13 januari om 10.00 uur overhandigen afgevaardigden van de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen en de voorzitter van het Willemsfonds Kortrijk hun cheques in TEJO Kortrijk, in de Wijngaardstraat 16. U bent hier vriendelijk op uitgenodigd.

In totaal ontvangt TEJO vanuit de vrijzinnige gemeenschap zo een kleine 10 000 euro, waarmee ze een mooie duw in de rug krijgen.

Meer info op www.tejo.be en in het interview als bijlage dat voor de gelegenheid afgenomen werd met Luc Billiet en Geertrui Seys van TEJO van Ieper.

Type: Persuitnodiging
Naam: Lieve De Cuyper
Organisatie: Vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen
Adres: Hauwerstraat 3C
Stad: 8000 Brugge
Telefoon: 050 33 59 75