Vrijzinnige gemeenschap schenkt 10 000 euro aan TEJO

Afgevaardigden van de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen overhandigden vanmorgen een cheque van 5865 euro aan TEJO - Therapeuten voor Jongeren. Diverse vrijzinnige organisaties zamelden dit geld in. Daarenboven verkocht het Willemsfonds hun bier ‘Wijze Willem’ ten behoeve van TEJO, dit bracht nog eens 4000 euro in het laatje. In totaal ontvangt TEJO vanuit de vrijzinnige gemeenschap zo een kleine 10 000 euro, waarmee ze een mooie duw in de rug krijgen.

Diverse vrijzinnige organisaties in de provincie zamelden in het kader van Music For Life samen 5865 euro in ten voordele TEJO – Therapeuten voor Jongeren via de verkoop van diverse artikelen (huisgemaakte choco, advocaat, wafels) en met de opbrengst van activiteiten waaronder een grote tweedehandskledingbeurs (de Warmste Closet Sale). Vrijwilligers en personeelsleden vanuit deze organisaties (huizenvandeMens, vrijzinnige ontmoetingscentra, vrijzinnige verenigen) zetten hier samen hun schouders onder. Het Willemsfonds opteerde om hun bier ‘Wijze Willem’ te verkopen ten behoeve van TEJO, dat bracht 4000 euro in het laatje. Het initiatief hiertoe ligt bij Willemsfonds Kortrijk.

TEJO is een organisatie die therapeutische begeleiding biedt aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, dit gratis, anoniem en laagdrempelig. Hiervoor zetten professionele therapeuten zich op vrijwillige basis in. Wanneer jongeren met psychische problemen kampen krijgen ze vaak niet de juiste hulp omdat privétherapie duur is, de wachtlijsten lang en de drempel ernaartoe hoog. TEJO volgt dringende hulpvragen op, helpt in een vroeg stadium en biedt een plek waar er in alle rust naar de jongeren geluisterd wordt.

TEJO heeft heel wat kosten. Dit voor verzekeringen, water, verwarming en elektriciteit, ICT-kosten, publiciteit. En er is een groeiende vraag naar gesprekken, daarom wil TEJO de openingsuren uitbreiden, extra therapeutisch materiaal aankopen en extra therapieruimte inrichten. Daar is geld voor nodig en de vrijzinnige gemeenschap wil hen hierin steunen.

Lore en Kenzy, consulenten van het huisvandeMens: “Wij staan volledig achter de missie van TEJO, vinden dat jongeren recht hebben op toegankelijke hulpverlening en steunen daarom deze organisatie. We zijn begaan met het welzijn van kinderen en jongeren en dragen graag bij aan een warme en solidaire samenleving.”

De gift is ten behoeve van de 5 TEJO-huizen in de provincie die je vindt in Kortrijk, Brugge, Ieper, Oostende en Roeselare. Vanmorgen overhandigden afgevaardigden van de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen hun cheque in TEJO Kortrijk. Het Willemsfonds Kortrijk, dat recent al 4000 euro schonk aan TEJO vanuit de opbrengst van hun bier was eveneens present. In totaal ontvangt TEJO vanuit de vrijzinnige gemeenschap een kleine 10 000 euro, waarmee ze een mooie duw in de rug krijgen.

De medewerkers van TEJO betuigden hun dank bij de ontvangst van de gift:
Jo Devoldere, TEJO Kortrijk: “Wij zijn dankbaar voor deze steun. Alle TEJO-huizen zijn aparte vzw’s die zorgen voor hun eigen werking. In Kortrijk is de grootse kost bijvoorbeeld onze huur en verwarming.”
Paul Lievens, voorzitter TEJO Brugge: “Onze therapeuten zijn onze zorg. Eén van onze therapeuten kan niet zonder haar favoriete snoepjes. Dan zorg je dat die snoepjes daar staan.”

Type: Persbericht
Naam: Lieve De Cuyper
Adres: Jeruzalemstraat 51
Stad: 8000 Brugge
Telefoon: 0479 26 91 73