Waregem draagt muziek van eigen bodem een warm hart toe.

In het kader van de Week van de Belgische Muziek nodigt Atelier Offline samen met cultuurcentrum De Schakel iedereen uit om deel te nemen aan de muzikaalste Valentijn ooit. Op 14 februari om 17u tekenen verschillende lokale bands live present om rechtstreeks iedere woonkamer om te toveren tot mini-concertzaal.

‘Tussen 8 en 14 februari richten diverse media hun spots op muziek van eigen bodem en de zwaar getroffen sector. Tijdens die grootste liefdeverklaring aan de Belgische muziek ooit, zetten we op Valentijn samen met cc De Schakel graag onze schouders onder 6 lokale muzikanten en bands,’ vertelt Marc Vermeersch van Atelier Offline.

Yvie in ’t Echt, dUO SOLO, Mary & Jones, KNEUS, Jan en Marieke (van Het Onderspit) en WÜK nemen in de ruimtes van Atelier Offline plaats voor de camera. Hun favoriete Belgische nummer kan iedereen gratis op zondag 14 februari in de vooravond bekijken op verschillende socialemediakanalen.

‘Deze beloften van onze lokale scene zijn geboren podiumbeesten die Waregem fier zwart-geel-rood kleuren,’ laat programmator Joost Van de Kerkhove (cc De Schakel) enthousiast weten.

Meer info op www.ccdeschakel.be of atelieroffline.be

/// programma 14 februari 2021 om 17u. ///

Yvie in't Echt
Yves Myny staat synoniem voor geestige eigen liedjes en brengt een medley van bekende meezingers: 'Laat de zon in je hart' (Willy Somers), 'Lichtjes van de Leie' (Bobbejaan Schoepen), 'Vis in de Leie' (Johny Turbo), 'Daarbij die molen' (Willy Derby), 'Leve de liefde' (Marva)

dUO SOLO
Hans Roobroeck (zang) en Dirk Callens (gitaar) zijn sinds 2008 een onafscheidelijk akoestisch duo en eren voor deze ode aan de Belgische Muziek Wannes Van de Velde met zijn 'Oorlogsgeleerden'.

Mary & Jones
De schone (Marie Bruyneel) en een pop/punkrocker (Jonas Claerhout) van Johnny Got Fat geven samen 'Louise' van Clouseau een geheel eigen twist.

KNEUS
De verrassing van de reeks komt van deze 3 kameraden. Een tipje van de sluier: Jens Verschueren (zang + gitaar), Anton Puttemans (bas) en Levi Verbauwhede (drum) spelen voornamelijk grunge en alternatieve rock ...

WÜK
WÜK is het experimenteel rockcollectief rond Wim Clapdorp (gitaar & sounscapes), Roos Van Moorsel (gitaar), Bart Depoortere (bas), Kurt Herman (drum). Met 'Housewife' van Daan nemen ze het publiek mee naar een sferig klankbed, zoals het op Valentijn hoort.

Jan en Marieke (van Het Onderspit)
Songsmid Jan Cappelle en muzikale partner Marieke Van Raes trekken zich heel even terug in je huiskamer met hun intieme versie van Elisa Wauts 'Doe Het Niet Meer'.

/// contact Atelier Offline – niet voor publicatie ///
Marc Vermeersch – gsm: 0485 13 59 90

/// contact cc De Schakel – niet voor publicatie ///
Joost Van de Kerkhove – programmator muziek en humor
joost@ccdeschakel.be -- gsm: 0485 98 31 12

Type: Persbericht
Naam: De Wintere
Adres: Schakelstraat 8
Stad: 8790 Waregem
Telefoon: 0477756023